Blog

9. Kolozsvári Magyar Napok

Kolozsváron jártunk

IX.alkalommal rendezték meg a Kolozsvári Magyar napokat. Az Egyesület is képvisettette magát a szórólapjaival, kiadványaival.

Íme a Szakmai Beszámoló a Kolozsvári Magyar Napokról:

A Békés Megyei Önkormányzat és a Békés megyei Tourinform iroda közös képviseletében részt vettünk a 9. Kolozsvári Magyar Napok keretében szervezett turisztikai kiállításon, Kolozsváron 2018. augusztus 22-26 között. A rendezvény a Kárpát-medencei, elsősorban az erdélyi magyarság egyik legnagyobb kulturális seregszemléje. Ezt igazolják az elmúlt évek részvételi adatai és az a rengeteg pozitív visszajelzés is, amit a szervezők a résztvevőktől kapnak. A rendezvény, a párbeszéd és a nyitottság jegyében, élő kapocsként szolgál a városban és a régióban élő román és magyar közösség számára.
Idén több mint 250 000 látogató volt kíváncsi a már kilencedik alkalommal megszervezett Kolozsvári Magyar Napok rendezvényre. Erdély legnagyobb kulturális fesztiválja rekordokat döntött, hiszen 630 különböző program várta az érdeklődőket, amely megszervezésében a 110 fős szervezőcsapat és a 140 önkéntes mellett 165 partnerszervezet működött közre a fesztivál sikere érdekében. Ennek köszönhetően közel 60 programhelyszínen várták a több mint egy hetes kulturális kavalkád résztvevőit.
Ebben az évben is Kolozsvár főterének szomszédságában, a Farkas utcában nyílt lehetőségünk Békés megye bemutatására nemcsak színes és sokrétű információt tartalmazó kiadványok segítségével, hanem megyei értékeink, a gyulai kolbász és a békési szilvalekváros papucs, valamint a különleges „viharsarki” házi készítésű szörpök kóstoltatásával is.
Erre Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa szervezésében került sor, ahol megyénk mellett a résztvevők között jelen volt Gyula, Makó, Eger, Székesfehérvár, a sárvári Spirit Hotel, valamint a baktalórántházi Fenyves Szálloda és Konferenciaközpont is. A sátorba látogatók ismerték és kifejezetten keresték a Békés megyei kiadványokat és ajánlatokat, többen konkrét kérdésekkel fordultak a kiállítók felé, akik készséggel válaszoltak és naprakész információval szolgáltak. A Békés megyei megjelenésben 10 partnerszervezet: a békéscsabai, az orosházi, a szarvasi, a gyomaendrődi, valamint a füzesgyarmati Tourinform irodák, a Hőforrás Üdülőszövetkezet, a Super Invest Kft. (Corvin és Aqua Hotel), a Gyulahús Kft., a Békés Megye Falusi Turizmusáért Egyesület és nem utolsósorban a Bora Kft. működtek közre.
Számtalan kedves visszajelzést kaptunk a kollégák felkészültségét, kiadványaink választékát és sokszínűségét, valamint a finom kóstoló falatokat illetően. Partnereink jóvoltából lehetőségünk volt nyereményjáték lebonyolítására is, melyre több mint 150 érdeklődő nevezett be. Idén 5 db Gyopárosi Gyógy-, Park- és Élményfürdő belépőt, 2 db 2 főre, 2 éjszakára szóló füzesgyarmati ajándékutalványt, a Hőforrás Üdülőszövetkezet felajánlásából 1 db 2 főre, 2 éjszakára szóló ajándékutalványt és 5 db „hőforrás babát”, valamint 2 db Békés megyei ajándékcsomagot sorsolhattunk ki.
„Immár kilencedik alkalommal töltöttük meg Kolozsvár Főterét, megtanultunk szabadon ünnepelni és örülni egymásnak. Ha valaminek, ennek biztos örvendene mesebeli királyunk is. Immár bizonyosság: a Mátyás-mesék tovább íródnak, mi pedig nemcsak itthon vagyunk, hanem itthon is érezzük magunkat, s házigazdaként bízunk benne, hogy programkavalkádunk minden résztvevője jól érezte magát a bő egy hét során. Köszönöm, hogy együtt lehettünk, s büszke vagyok arra, hogy kolozsvári lehetek” emelte ki a Kolozsvári Magyar Napok zárásán Gergely Balázs, főszervező.
Összegezve a fent leírtakat elmondhatjuk, hogy kimondottan jó tapasztalatokkal tértünk haza, és részvételünk kimagaslóan sikeresnek mondható. A szervezők őszinte vendégszeretete, a vásárlátogatók egyre élénkebb érdeklődése, bemutatott értékeink kedvező fogadtatása megerősíti, hogy érdemes ezen a piacon erőteljesen jelen lennünk. Ennél fogva javasoljuk a hasonló
rendezvényeken való részvételt a jövőben is, főként, hogy jövőre augusztus 18-25. között a jubileumi, 10. Kolozsvári Magyar Napokra kerül majd sor.
Köszönjük a segítséget, Pirosné Blénessy Erikának külkapcsolati és turisztikai koordinátornak és  Torzsa Barbarának turisztikai munkatársnak.

5540 Szarvas, II. Külkerület 72/2

falusit.bekesm@gmail.com

06/20/239-7610

Korábbi bejegyzések